Ga naar de inhoud
Duur weekend

Fout bij Rabobank: spaarhypotheken dubbel afgeschreven

Het kantoor van Rabobank in Utrecht. Beeld © ANP

Een fout bij de Rabobank treft klanten momenteel op een bijzonder vervelende manier. Bij klanten is de hypotheek vandaag twee keer afgeschreven, waardoor sommige van hen dit dure weekend opeens rood zijn komen te staan.

De bank laat aan RTL Nieuws weten dat de fout zo snel mogelijk wordt rechtgezet, waarschijnlijk 'binnen enkele dagen'. Klanten hoeven daarvoor zelf niets te doen. 

Opbouwhypotheek

Het gaat om klanten met een 'opbouwhypotheek', een spaarhypotheek. Het geld is dan ook niet kwijt: het is niet alleen twee keer afgeschreven van de betaalrekening, maar ook twee keer bijgeschreven op de aan de hypotheek gekoppelde spaarrekening.

Maar dat wil zeker niet zeggen dat het zeker geen problemen oplevert. Klanten kunnen zelf niet bij het bedrag van deze spaarrekening, terwijl ze door deze fout wel rood kunnen staan op hun betaalrekening.

Onduidelijk hoeveel

Om hoeveel mensen het gaat is niet duidelijk. Op twitter laten in ieder geval enkele tientallen mensen weten dat zij er last van hebben. 

Extra vervelend voor hen is dat de online klantenservice niet werkt op zondag, waardoor niemand tot nu toe wist hoe snel het probleem wordt aangepakt.