Bewoner aangehouden

Burgemeester opgelucht na doorbraak branden Werkhoven

01 december 2018 19:42 Aangepast: 01 december 2018 20:07
Foto van een eerdere brand bij de boer. Beeld © ANP

Burgemeester Ruud van Bennekom van Werkhoven is opgelucht dat er een doorbraak is in het onderzoek naar de branden in een boerderij in Werkhoven. Vandaag werd bekend dat de bewoner is aangehouden.

De recherche onderzoekt de branden sinds de eerste brand op 25 oktober. In totaal brak er vijf keer brand uit, de laatste was afgelopen nacht.

Volgens de politie gaf die laatste brand extra aanleiding om de 35-jarige bewoner aan te houden. Deze man, Gert S., is meegenomen naar het bureau voor verhoor. 

Rust en veiligheid

"Vooral opgelucht dat er een doorbraak is in het onderzoek naar de branden in Werkhoven", twitterde van Bennekom. "Hopelijk brengt dit de rust en veiligheid in Werkhoven terug."

De burgemeester laat weten dat het vervolg in handen is van politie en OM. "Laten we daar niet op vooruitlopen met conclusies en mogelijke motieven."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Bewoner aangehouden na vijfde brand bij boerderij Werkhoven

De advocaat van S., Sidney Smeets, kon niet zeggen waarom zijn cliënt is aangehouden. Hij heeft ook nog geen contact gehad met de boer. "Ik kan kan er nog niets over zeggen. Ik weet niet of het te maken heeft met één brand of meerdere branden'', aldus de raadsman.

De meest recente brand woedde in de woonkamer van de boerderij. De brandweer was er snel bij en de boer bleef ongedeerd.

Seksuele geaardheid

Bij een van de eerdere branden kwamen vijftig koeien en een waakhond om het leven. De bewoner zei eerder dat de brandstichtingen mogelijk te maken hebben met zijn seksuele geaardheid of een zakelijk geschil.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore