Moord Nicky Verstappen

Jos B. voor psychisch onderzoek naar Pieter Baan Centrum

30 november 2018 12:01 Aangepast: 30 november 2018 13:24
Jos B. Beeld © ANP

Jos B., de verdachte in de zaak rond de dood van Nicky Verstappen, gaat voor onderzoek naar het Pieter Baan Centrum. Daar wordt hij zes weken onderzocht. Een psychisch onderzoek is gebruikelijk bij zware levensdelicten.

Dat zegt het Openbaar Ministerie tegen RTL Nieuws na berichtgeving van L1.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Moeder Bertie Verstappen stond te trillen op haar benen: 'Belofte aan Nicky nagekomen'

Dood gevonden op Brunsummerheide

Jos B. zit sinds eind augustus vast in de cel, nadat hij in Spanje werd gearresteerd. Dat gebeurde na een lange zoektocht naar B. Justitie had de hulp ingeroepen van het publiek in de zoektocht naar de verdachte van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen.

In 1998 werd de 11-jarige Nicky Verstappen dood gevonden op de Limburgse Brunssummerheide. Op zijn kleding was DNA aangetroffen. Pas dit jaar bleek er een match te zijn met het DNA van B.

Observatie

In het Pieter Baan Centrum wordt B. geobserveerd door gedragsdeskundigen, psychologen en psychiaters. Na het onderzoek wordt een rapport opgesteld. Daarin wordt aangegeven in hoeverre een verdachte toerekeningsvatbaar is en hoe groot de kans op herhaling is.

Zwak bewijs

In september werd B. overgebracht naar Nederland, naar de gevangenis in Vught.

De advocaat van B., Gerard Roethof, zei tegenover RTL Nieuws dat het Openbaar Ministerie geen zaak heeft tegen zijn cliënt. Volgens Roethof is het belangrijkste bewijs, dat het DNA van Jos B. is aangetroffen op de kleding van 11-jarige Nicky Verstappen, zwak. "We moeten heel erg voorzichtig zijn met DNA en conclusies daaraan verbinden, heel voorzichtig", zei hij.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore