Ga naar de inhoud
#SorryJohan

Minister wil praten met Johan Derksen: 'Hij doet heel veel mensen pijn'

Johan Derksen

Minister Ingrid van Engelshoven (Emancipatie) wil in debat met Johan Derksen. Dat heeft ze gezegd in reactie op zijn homo-onvriendelijke uitspraken in het programma Veronica Inside. "Ik vind zijn uitspraken pijnlijk", zegt de minister.

De opvattingen van Derksen vormen de basis van de hashtag #SorryJohan, waarmee lhbt'ers op Twitter hun persoonlijke verhalen delen. Ook de minister roert zich in de discussie om op te komen voor de homogemeenschap, zegt ze.

'Onnodig'

Van Engelshoven: "Kennelijk vindt Johan Derksen het buitengewoon grappig, maar het raakt mij. Hij doet er heel veel mensen pijn mee. Dat vind ik onnodig."

René
Lees ook:
René van der Gijp over twitteraars #SorryJohan: 'Ga werk zoeken'

"Ik wil graag in debat met Johan Derksen om te vragen waarom hij zich zo opstelt", meldt Van Engelshoven. "Want snap je nou niet dat je mensen met je uitspraken kwetst en snap je nou niet dat je mensen hiermee niet helpt om uit de kast te komen? We hebben in Nederland helaas nog steeds de situatie dat we in de wet vinden dat iedereen gelijk is, maar dat heel veel mensen homoseksualiteit liever niet zien. Dat bevestigt hij, en dat vind ik ontzettend jammer. Ik hoop dat er een moment komt dat hij met mij het gesprek daarover aangaat."

Bowi,
Lees ook:
Bowi, man achter #SorryJohan: 'Derksen scoort ten koste van kwetsbare jongeren'