Nog steeds onderzoek

Slachtoffers brugongeluk Zaandam aanspreekbaar, burgemeester enorm geschrokken

29 november 2018 14:08 Aangepast: 29 november 2018 14:13
Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Beeld © Lorenzo Derksen / Inter Visual Studio

De 77-jarige man en zijn 78-jarige vrouw die gisteren zwaargewond raakten bij een brugongeluk in Zaandam zijn 'aanspreekbaar'. De politie laat weten dat het echtpaar het naar omstandigheden 'redelijk goed' maakt.

Het echtpaar liep op de Prins Bernhardbrug in Zaandam toen die openging. Hoe dit heeft kunnen gebeuren, wordt nog onderzocht.

De man viel bij het ongeluk in het water, waar hij later door drie omstanders uit werd gehaald. Hij werd direct gereanimeerd en in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn vrouw viel op het fietspad en raakte ook gewond. Zij werd naar hetzelfde ziekenhuis gebracht.

'Enorm geschrokken'

Burgemeester Jan Hamming van de gemeente Zaanstad zegt enorm geschrokken te zijn door het ongeluk. "We leven enorm mee met de slachtoffers en hun naasten. Ik heb grote bewondering voor de omstanders die meteen in actie zijn gekomen om een van de slachtoffers uit het water te halen."

De burgemeester zegt dat hij net als iedereen zo snel mogelijk wil weten wat er precies is gebeurd. "De politie doet op dit moment onderzoek daarnaar. De gemeente verleent alle medewerking."

'Brug plots open'

Ooggetuigen meldden dat de brug plots open zou zijn gegaan, maar de woordvoerder van de veiligheidsregio kon dat gisteren niet bevestigen. Ook de politie laat vandaag weten dat het nog niet duidelijk is hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Een andere ooggetuige schrijft op de regionale nieuwswebsite De Orkaan dat de brug openging omdat er een vrachtschip door moest. "De rode knipperlichten stonden ook gewoon aan. Of de brug al dan niet plotseling openging heb ik niet kunnen vaststellen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore