Klappen bij arrestatie

Hoger beroep in zaak Anne Faber: Michael P. wil lichtere straf

29 november 2018 06:53 Aangepast: 29 november 2018 08:59
Michael P.

Michael P., veroordeeld voor het doden, verkrachten en ontvoeren van Anne Faber, wil strafvermindering. Dat is de inzet van het hoger beroep dat vandaag van start gaat.

P. kreeg afgelopen juli 28 jaar cel en tbs opgelegd. Te veel, vindt P., die zegt bij zijn arrestatie niet op zijn rechten te zijn gewezen en ook klappen te hebben gekregen.

Vormverzuim

Dit zogenoemde vormverzuim moet volgens P. en zijn advocaten strafverminderend werken.

De 25-jarige Anne verdween ruim een jaar geleden tijdens een fietstocht in de bossen bij Utrecht. Een kleine twee weken later werd haar lichaam gevonden, begraven in de buurt van Zeewolde. 

Dat gebeurde op aanwijzingen van P., die kort daarvoor was aangehouden.

Politiegeweld tegen Michael P. geoorloofd?

Michael P., de moordenaar van Anne Faber, is na zijn aanhouding mishandeld door het arrestatieteam. Dat wilde zo snel mogelijk weten waar Anne was. Mag dit wel?

Regiezitting

Het hoger beroep wordt vanmiddag nog niet inhoudelijk behandeld. Het gaat om een zogeheten regiezitting, waarin onderzoekswensen worden besproken. P. zal waarschijnlijk niet aanwezig zijn.

Alleen P. ging in hoger beroep. Het Openbaar Ministerie vond dat niet nodig omdat de door de rechtbank opgelegde straf overeenkwam met de eis.

Verslaggever Jeroen Wetzels is bij de zitting aanwezig en twittert over de zaak. Volg zijn tweets hier.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore