Man uit water gehaald

Brugongeluk Zaandam: ouder echtpaar zwaargewond

28 november 2018 20:13 Aangepast: 28 november 2018 23:16
Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Beeld © Lorenzo Derksen / Inter Visual Studio

Bij een ongeluk op de Prins Bernhardburg in Zaandam zijn vanavond twee zwaargewonden gevallen. Het gaat om een 77-jarige man en een 78-jarige vrouw uit Zaandam. Het echtpaar was te voet.

Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Een man belandde in het water. Deze is door drie omstanders gered en in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Een vrouw lag op het fietspad. Het is niet duidelijk hoe ze daar terecht is gekomen. Ook zij is naar het ziekenhuis gebracht.

'Brug plots open'

Ooggetuigen melden dat de brug plots open zou zijn gegaan, maar de woordvoerder van de veiligheidsregio kan dat niet bevestigen.

Traumahelikopter opgeroepen

Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Er werd onder andere een traumahelikopter opgeroepen. 

De drie mensen die in het water doken, zijn nagekeken door toegesneld ambulancepersoneel. Ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis.  

Prins Berhardbrug

De Prins Bernardbrug ligt vlak naast de brandweerkazerne van Zaandam. In ieder geval blijft de brug voorlopig open. De politie doet onderzoek.

In februari 2015 kwam de 57-jarige Marijke Fontijn om het leven toen de Den Uylbrug in Zaandam plotseling omhoog ging terwijl zij daar fietste. Toen bleek na onderzoek dat de gemeente meer had kunnen doen om dit te voorkomen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore