Rotterdam en Utrecht

Handhaving boerkaverbod ook in andere steden 'niet hoogste prioriteit'

25 november 2018 20:08 Aangepast: 25 november 2018 20:09

Niet alleen Amsterdam, maar ook Utrecht en Rotterdam heeft de controle op het boerkaverbod niet de hoogste prioriteit. Dat zeggen woordvoerders van de steden tegen de Volkskrant.

Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, zei vrijdag het boerkaverbod niet te gaan handhaven omdat ze de politie voor belangrijkere zaken wil inzetten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Staatssecretaris: 'Ook Amsterdam moet boerkaverbod handhaven'

Niet speciaal de straat op

Utrecht en Rotterdam zijn evenmin van plan de wet strikt te gaan naleven. "We geven handhaving van deze wet niet de hoogste prioriteit", aldus een woordvoerder van de gemeente Utrecht tegen de krant. Alleen als er sprake is van ‘gevaar voor de openbare orde’ zal er in de stad worden opgetreden.

Rotterdam wil nog afwachten hoe minister Ollongren de wet gaat uitleggen. "Alle wetten die in Nederland gelden, gelden ook in Rotterdam. Maar ook bij ons zal het niet de hoogste prioriteit hebben. Het zal niet iets zijn waarvoor agenten speciaal de straat opgaan."

Den Haag vindt vooruitlopen op handhaving van de wet ‘prematuur’, omdat de wet nog niet van kracht is. De gemeente roept het kabinet wel op in overleg te treden met de gemeenten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Halsema wil boerkaverbod in Amsterdam niet handhaven

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore