Ga naar de inhoud
Demonstreren

FNV gaat actievoeren na mislukken pensioenoverleg

Archieffoto. Beeld © ANP

Vakbond FNV gaat actievoeren om zijn eisen op pensioengebied kracht bij te zetten. Voorzitter Han Busker zei in Utrecht dat een akkoord over de hervorming van het pensioenstelsel op dit moment niet haalbaar is. "De kloof is veel te groot op dit moment", zei hij.

FNV is eventueel wel bereid om in te gaan op een uitnodiging van het kabinet om weer te komen onderhandelen. Maar de bond houdt vast aan zijn eisen, zoals bevriezing van de AOW-leeftijd. "Onze agenda is helder. Die leggen wij weer op tafel als het kabinet ons weer zal uitnodigen." 

Maasvlakte

Op 13 december gaan de Nederlandse Politiebond (NPB) en FNV Havens samen actievoeren op de Maasvlakte in Rotterdam. Havenarbeiders leggen 66 minuten het werk neer. Politiemensen in uniform steunen de actie.

Pensioenoverleg
Lees meer:
Pensioenoverleg geklapt: 'Enorme tegenvaller voor kabinet'

FNV voert de acties op richting de Provinciale Statenverkiezingen in maart. Begin maart is een grootschalige actie gepland samen met andere bonden in Den Haag. Tot die tijd houden de verschillende sectoren allerlei acties. Bestuurders van bus, tram, metro en de trein gaan toeteren. Vrachtwagenchauffeurs sluiten zich bij hen aan. Data zijn nog niet bekend.

Oplossingen

"Wij gaan vechten voor structurele oplossingen en niet voor incidentele zoals het kabinet voorstelt'', herhaalde de FNV-voorzitter. "Wij gaan net zolang door totdat er een fatsoenlijke regeling op tafel ligt." Op de bijeenkomst in Utrecht waren ruim duizend leden van de FNV aanwezig. 

Dinsdag klapte het overleg tussen kabinet, werkgevers en vakbonden over de hervorming van de pensioenen. Vakbonden vinden dat het kabinet te weinig tegemoetkwam aan hun eisen over onder meer de AOW-leeftijd. 

Zo kun je op je vijfenvijftigste met pensioen

01:56
Het is alweer film 217 die Gerhard dit jaar heeft gezien. Hij hoeft niet te werken, heeft geen deadlines meer en kan altijd uitslapen. Hij is namelijk sinds zijn 55ste met pensioen.