Topman Polman

Topman: Unilever alleen naar Rotterdam bij afschaffing dividendbelasting

24 november 2018 06:40 Aangepast: 24 november 2018 08:37
Unilever-topman Paul Polman Beeld © AFP

Alleen als de dividendbelasting zou worden afgeschaft, zou Unilever bereid zijn geweest zijn hoofdkantoor te verplaatsen van Londen naar Rotterdam.

Dat bevestigt Unilever-topman Paul Polman in het AD. "We hebben heel duidelijk tegen het kabinet gezegd: als je ooit wilt dat Unilever met zijn hoofdkantoor naar Nederland komt, kan dat nooit gebeuren met dividendbelasting. We hebben dit altijd gezegd, al meer dan tien jaar.", zegt Polman.

Veto aandeelhouders

Het kabinet besloot vorige maand de dividendbelasting niet af te schaffen. Het deed dat nadat Unilever had besloten het hoofdkantoor niet naar Rotterdam te verhuizen. De Britse aandeelhouders van het Brits-Nederlandse bedrijf zetten een streep door de verhuizingsplannen.

Volgens premier Mark Rutte was daarmee 'een belangrijke testcase' voor de maatregel niet goed gegaan. De premier stelde eerder dat de afschaffing van de dividendbelasting niet alleen om Unilever draaide.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Oppositie boos over afgeblazen verhuizing Unilever: 'Gênant voor Rutte'

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Plan dividendbelasting van tafel, 1,9 miljard euro gaat naar bedrijfsleven

Polman zegt in het AD dat hij drie jaar bezig is geweest met de verhuizing, en dat hij, net als Rutte, teleurgesteld was dat die niet doorging. Hij ontkent dat Rutte woedend was. "Niet op mij, Mark en ik zijn goede vrienden. Mark is teleurgesteld, net als ik.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore