Kind ongedeerd

'Stafford die zwangere Marissa (20) aanviel, wordt afgemaakt'

23 november 2018 09:59 Aangepast: 23 november 2018 10:10
Marissa moest zwaargewond naar het ziekenhuis nadat ze werd aangevallen door een hond. Beeld © Marissa de Lange

Royce, de American Stafford die afgelopen zomer de zwangere Marissa de Lange (20) aanviel, wordt binnenkort afgemaakt. Dat is besloten na het onderzoeken van het gedrag van de hond.

Dat bevestigt de burgemeester van Kampen na berichtgeving van RTV Oost. Het Openbaar Ministerie, dat het besluit moet nemen over het euthanaseren van de hond, wil het nog niet bevestigen. "Zolang de procedure loopt, doen wij geen uitspraken over deze zaak", zegt een woordvoerder.

'Greep me bij achterhoofd'

De 20-jarige Marissa uit Kampen kwam in augustus in het nieuws nadat ze was aangevallen door de hond van een vriendin, bij wie ze op bezoek was.

"De hond greep me bij mijn achterhoofd, ik had totaal geen idee wat er gebeurde. Ik draaide me om, maar de hond liet niet los. Hij schudde met zijn hoofd en ik ging alle kanten op", vertelde ze in een eerder interview.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zwangere Marissa aangevallen door hond: 'Het bloed spoot eruit'

Buik beschermen

Marissa viel tijdens de aanval op de grond en de hond beet haar ook in haar kaak. "Ik was totaal niet meer met mezelf bezig en probeerde alleen maar mijn buik te beschermen. Ik ben 22 weken zwanger en ik hoopte dat er niets met mijn zoontje zou gebeuren."

Na de aanval werd ze zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar moesten haar haren worden afgeknipt, kreeg ze zo'n dertig hechtingen in haar hoofd en zeven hechtingen in haar arm. Haar ongeboren kind bleef gelukkig ongedeerd.

Baasje in beroep

Hond Royce werd in beslag genomen en zijn gedrag is onderzocht. De conclusie van dat onderzoek is nu dat de hond moet worden geëuthanaseerd. Volgens RTV Oost gaat het baasje van Royce tegen dat oordeel in beroep.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze 21 bijthonden worden als risicohonden bestempeld

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aanpak bijthonden: registratiesysteem voor bijtincidenten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore