Wanted

Hoogste beloning ooit uitgeloofd voor aanhouding kopstukken mocromaffia

21 november 2018 19:08 Aangepast: 18 september 2019 18:02
Said Razzouki en Ridouan Taghi (rechts). Beeld © Politie

De beloning voor de tip die leidt tot de aanhouding van Ridouan Taghi en Said Razzouki is door het Openbaar Ministerie verhoogd tot 100.000 euro per persoon. Eerder stond er 25.000 euro op de hoofden van beide criminelen. Het is de hoogste beloning ooit uitgeloofd door het OM.

De reden voor de hoge beloning is dat politie en justitie met spoed naar de beide verdachten op zoek zijn. De opsporing van hen is topprioriteit voor OM en politie. Ze zijn naar voren gekomen in het onderzoek Marengo. Zowel Taghi als Razzouki is eerder dit jaar op de zogenoemde Nationale Opsporingslijst geplaatst. Daarnaast staan ze op de 'most wanted'-lijst van Europol.

Volgens justitie is het zeer waarschijnlijk dat de twee zich schuilhouden in het buitenland, zich regelmatig verplaatsen en gebruik maken van wisselende identiteiten. 'Vertrouwelingen' van beiden weten waarschijnlijk waar ze zijn, aldus justitie. "Het ongekend hoge bedrag van de beloning kan mensen over de streep trekken de gouden tip te geven", aldus het OM in een verklaring.

Geruchtmakende moord

Een van de meest geruchtmakende moorden waarmee de mannen in verband worden gebracht, is de liquidatie van de broer van Nabil B. Taghi en Razzouki zouden opdracht hebben gegeven tot de moord.

B. is kroongetuige in het onderzoek naar een reeks liquidaties en pogingen daartoe.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie geeft foto's vrij van verdachten reeks Utrechtse liquidaties

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore