Niet-feestelijk

Teleurstelling over kersteditie Allerhande: 'Moeten we het hier echt mee doen?

21 november 2018 15:52 Aangepast: 21 november 2018 16:35
Foto ter illustratie. Beeld © ANP XTRA

Klanten van Albert Heijn zijn teleurgesteld over de kersteditie van de Allerhande. De vegetarische en gezonde recepten in het tijdschrift zijn veel klanten niet feestelijk genoeg.

De extra dikke Allerhande ligt sinds deze week in de schappen en bevat opvallend veel recepten voor gerechten zonder vlees of vis. Dat zorgt voor klachten op de Facebookpagina van Allerhande.

'Deze komt zeker niet op de bewaarstapel'

"Niks nada, geen lekkere braadstukken, geen wild, niet echt speciale visgerechten. Wel quinoa, veel groen en vegetarisch. En daar wacht je dan met spanning een heel jaar op. Deze komt zeer zeker niet op de bewaarstapel", schrijft Esther Houtema.

Ook Rianne Hanssen had op meer inspiratie voor vlees- en visgerechten gehoopt. "Als je geen vegetariër of veganist bent, ben je duidelijk geen doelgroep meer. Jammer."

En ook Saskia Theunissen is teleurgesteld. "Ik neem aan dat er nog een kersteditie komt, of moeten we het hier echt mee gaan doen?"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Appen met Allerhande Kersthulp: 'Oefen recepten die je spannend vindt'

'Overbodige vleesconsumptie'

Overigens zijn er ook klanten die wel blij zijn met de gezonde recepten. "Het moet maar eens afgelopen zijn met de overbodige vleesconsumptie rond Kerst en de rest van het jaar", schrijft Jan Albert Veenema. "Eindelijk eens een editie met ook vegetarische recepten. Is het voor de dieren ook een beetje Kerst", schrijft Jessica Topfer.

Allerhande verwijst teleurgestelde klanten door naar de website waar 'nog veel meer recepten' te vinden zijn. "We willen graag dat de Allerhande een feestje is voor iedereen met verschillende soorten recepten. Daarom staan er vegetarische en veganistische recepten in, maar ook nog steeds lekkere gerechten met vlees en desserts om je vingers bij af te likken. Helaas kunnen we niet iedereen blij maken."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore