40 locaties

Enorme politieactie tegen outlawmotorclub Caloh Wagoh, kopstukken vast

21 november 2018 08:58 Aangepast: 21 november 2018 16:24
In november 2018 was er een grote politieactie tegen motorclub Caloh Wagoh. Beeld © Politie

Bij een politieactie tegen motorclub Caloh Wagoh zijn op 40 plaatsen huiszoekingen gedaan. Leden van de club worden verdacht van criminele activiteiten.

In Mijdrecht en Leiden werden de twee kopstukken, 48 en 70 jaar oud, van de club aangehouden. Ook werden er op bijna veertig locaties in Nederland huiszoekingen gedaan, onder andere in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en in het midden en oosten van het land. Daarbij werden nog eens vijf verdachten aangehouden.

Aan de actie deden 800 politiemensen mee.

Outlaws

De club valt onder de Outlaw Motorcycle Gangs en is bekend door hun ondermijnende criminele activiteiten en gewelddadig optreden, meldt de politie.

Caloh Wagoh kwam eerder dit jaar in het nieuws nadat leden van de motorclub waren gearresteerd vanwege een aanslag op het pand waar het blad Panorama is gehuisvest.

In oktober werd een 47-jarig Haags lid van de motorclub aangehouden op verdenking van de moord op de Belgische zakenman Stefaan Bogaerts.

Bewijs

Het doel van de politieactie was het vinden van bewijsmateriaal dat ondersteunden is aan de verdenking dat er daadwerkelijk sprake is van een criminele organisatie.

Er zijn onder andere telefoons, laptops, voertuigen, vuurwapens hard- en softdrugs aangetroffen en in beslag genomen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Verdachte beschieten pand Panorama is lid motorclub

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`