Ga naar de inhoud
Persoonsverwisseling

Man vast voor vier jaar oude 'vergismoord' op ggz-directeur

Hulpverleners proberen het slachtoffer nog te reanimeren. Beeld © ANP

De politie heeft in Schiedam een man (51) gearresteerd die wordt verdacht van betrokkenheid bij de 'vergismoord' op ggz-directeur Rob Zweekhorst in 2014.

Op nieuwjaarsdag 2014 werd de toen 44-jarige Zweekhorst, vader van twee kinderen, slachtoffer van een persoonsverwisseling.

Op straat doodgeschoten

Hij werd op straat in Berkel en Rodenrijs doodgeschoten toen hij zijn honden uitliet.

Weduwe
Lees meer
Weduwe vermoorde GGZ-directeur Rob Zweekhorst doet oproep

Beloning 15.000 euro

"De aanhouding is het resultaat van het onderzoek dat nooit heeft stilgelegen", zegt de politie, die hoopt dat mensen met meer kennis over de zaak zich alsnog melden.

Kort nadat Zweekhorst was doodgeschoten, loofde de politie een beloning uit van 15.000 euro voor de gouden tip. "Met de aanhouding van de Schiedammer is weer een stap gezet in het onderzoek, maar de beloning is nog steeds van kracht", schrijft de politie in een verklaring.

Lading cocaïne

De kogels waarmee Zweekhorst werd vermoord, waren waarschijnlijk bedoeld voor iemand die moest boeten voor het verloren gaan van een lading van 300 kilo cocaïne.

De lading met een waarde van 10 miljoen euro werd in december 2013 onderschept in een container met dozen verse ananas uit Costa Rica, door de douane op de Rotterdamse Maasvlakte.

Dodenlijst

Enkele 'verantwoordelijken' voor de schadepost werden op een dodenlijst gezet. In de ordinaire drugsruzie werd in 2014 Rinus Moerer geliquideerd in Steenbergen.

In 2016 zei Dennis van den B., het vermoedelijke doelwit van de 'vergismoord', nog dat hij niets te maken had met het coketransport.