Soa Aids Nederland

Twijfel over de grootte? Op Utrecht CS kun je condooms passen

20 november 2018 05:16 Aangepast: 20 november 2018 10:15
Beeld © ANP

Het condoomgebruik in Nederland is de afgelopen jaren flink afgenomen. Om daar iets aan te doen komt Soa Aids Nederland met een bijzonder initatief: een condoomwinkel op Utrecht Centraal, mét een pashokje.

Soa Aids Nederland maakt zich zorgen over het condoomgebruik. Terwijl jongeren vaker losse partners hebben, neemt juist het gebruik van condooms af. 50 procent van de mannen en 40 procent van de vrouwen laat het rubbertje achterwege. In 2009 gebruikte nog 80 procent een condoom.

Juiste maat bepalen

"We zien dat condoomgebruik niet meer de norm is, terwijl het de beste manier is om tegen een soa te beschermen", zegt Hanna Bos van Soa Aids Nederland. Ze roept dan ook op vooral te komen passen op Utrecht Centraal.

In de winkel is een condoom-adviseur aanwezig, er is een paskamer en een tool om de juiste maat te bepalen. De zogenoemde 'pop-up winkel' is van vandaag tot 25 november open.

Pas op voor super-soa

De WHO waarschuwde vorig jaar voor een onhandelbare 'supergonorroe'. Deze soa is zo resistent voor antibiotica dat medicijnen ertegen geen enkele zin hebben. Wat houdt deze soa precies in?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore