Ga naar de inhoud
Dood journalist

Trump wil niet luisteren naar 'wrede' Khashoggi-tape

Beeld © ANP foto

De Amerikaanse president Donald Trump zal niet luisteren naar de Turkse geluidsopname van de dood van de Saudische journalist Jamal Khashoggi. "We hebben de band, maar ik wil niet naar de opname luisteren, er is geen reden voor mij om ernaar te luisteren," zei Trump in een interview dat zondag met Fox News.

"Ik ben volledig geïnformeerd, er is geen reden voor mij om het te horen," zei Trump. Hij had zijn adviseurs gevraagd of hij ernaar moest luisteren en zij hadden hem dat afgeraden. "Ik weet alles wat er op die tape staat zonder dat ik het hoef te horen. Het is zeer wreed en verschrikkelijk", aldus de president.

Geluidsopnamen

Vorige week bevestigde de Turkse president Recep Tayyip Erdogan officieel het bestaan van geluidsopnamen van de moord op Khashoggi. Ze waren gedeeld met een aantal landen - waaronder Duitsland en de VS. Wat er precies te horen is op de tapes is onduidelijk.

Donald Trump zegt dinsdag met een rapport te komen over wie achter de dood van de Saoedische journalist Jamal Khashoggi zit. 

Trump:
Lees meer:
Trump: dinsdag allesomvattend rapport over dood Khashoggi

Khashoggi werd begin oktober vermoord in het Saoedische consulaat in Istanbul. Zijn lichaam zou na de moord in stukken zijn gezaagd en is nog altijd niet gevonden. 

'Opdracht van prins'

The Washington Post, waar Khashoggi voor werkte, meldde op basis van bronnen binnen de Amerikaanse inlichtingendienst CIA dat de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman opdracht zou hebben gegeven tot de moord op de journalist. Saoedi-Arabië heeft altijd ontkend dat de kroonprins achter de moord op de journalist zou zitten.

Zo probeerde deze dubbelganger de moord op Khashoggi te verdoezelen

01:17
Saoedi-Arabië lijkt er werkelijk alles aan gedaan te hebben om de moord op de kritische journalist Khashoggi te verdoezelen. Kort na de moord is er door de Saoedi's zelfs een dubbelganger ingezet, meldt CNN op basis van Turks onderzoek.