Hulpverlener geschokt

'Respectloze' treinreizigers filmen dodelijk ongeluk op spoor

18 november 2018 15:42 Aangepast: 18 november 2018 20:02
De spoorwegovergang waar het ongeluk gebeurde Beeld © Google Street View

Een verschrikkelijk ongeluk in Santpoort-Zuid. Een fietser kwam daar gisteren op een spoorwegovergang in botsing met een trein, waarna die overleed. Officier van dienst Jeroen van ProRail was snel ter plaatse om te helpen, maar schrok van het gedrag van de treinreizigers. Ze filmden en fotografeerden het ongeluk.

"Ik twijfelde of ik dit moest delen", schrijft Jeroen na het ongeluk op Twitter. "Maar mogelijk helpt een beetje aandacht." Jeroen hoopt dat zijn bericht de fotograferende en filmende treinreizigers bereikt. "Wij zouden het respecteren als de telefoons in de tas blijven!"

Woordvoerster van ProRail, Mercedes Grootscholten, is het met hem eens. "Het was een afschuwelijk ongeluk", vertelt ze. Net als Jeroen was Grootscholten ook bij het incident aanwezig. "Eerst komt de politie, dan de mensen van incidentenbestrijding. Zij zorgen ervoor dat het treinverkeer weer wordt opgestart."

'Geen respect'

Maar dat gebeurde dit keer onder het toeziend oog van veel filmende reizigers. "Jeroen zag dat terwijl hij aan het werk was. Dat is gewoon niet respectvol." Had Jeroen er zelf iets van moeten zeggen? Het is een vraag die nu veel gesteld wordt op Twitter. Jeroen: "Helaas hebben we in dit soort gevallen iets beters te doen..."

Jeroen roept iedereen dan ook op om je telefoon in je zak te laten bij dit soort ongelukken. Grootscholten: "Natuurlijk staat het iedereen vrij om je mobiel te pakken, we kunnen het nou eenmaal niet verbieden. Maar het filmen door reizigers getuigt van geen respect voor het slachtoffer en de nabestaanden."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore