'Zwaar aangerekend'

Zilveren Kruis krijgt ernstige waarschuwing voor te laat informeren van klanten

16 november 2018 15:33 Aangepast: 16 november 2018 15:42
Ambulance arriveert bij de spoedeisende hulp (archieffoto) Beeld © ANP

Het Zilveren Kruis heeft een ernstige waarschuwing gekregen voor het te laat informeren van verzekerden over wijzigingen in de polisvoorwaarden. "Wij rekenen het Zilveren Kruis zwaar aan", zegt de Nederlandse Zorgautoriteit.

Ook heeft de zorgverzekeraar de wijzigingen niet eerst voorgelegd aan de toezichthouder, terwijl dit wel verplicht is. De zorgverzekeraar is op de vingers getikt door de Nederlandse Zorgautoriteit. 

Wijzigingen door

Het gaat om de polis 'Basis Exclusief' van Zilveren Kruis. De verzekeraar maakte op 4 januari van dit jaar twaalf wijzigingen in de polisvoorwaarden bekend. Deze wijzigingen gingen met terugwerkende kracht in, vanaf 1 januari. Twee van de wijzigingen waren in het nadeel van verzekerden.  

'Zwaar aangerekend'

"Wij rekenen het Zilveren Kruis zwaar aan dat zij deze wijziging te laat met haar verzekerden heeft gedeeld. Bij toekomstige overtredingen zullen wij een boete opleggen'', laat de zorgautoriteit weten.

Consumenten moeten volgens de autoriteit tijdig en duidelijk geïnformeerd worden over veranderingen in de polisvoorwaarden. Anders is een goede afweging maken om over te stappen naar een andere zorgverzekering niet mogelijk.

Miniatuurvoorbeeld
Premies

Een op zes overweegt andere zorgverzekering: nieuwe premies zijn te hoog

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`