Verbod blijft

Raad van State: hoger beroep zaak-stint niet mogelijk

15 november 2018 15:22 Aangepast: 15 november 2018 15:26
Beeld © ANP

Een tegenvaller voor Kinderopvang Het Kinderstraatje in Almere, die wil dat de stint weer de weg op mag. De Raad van State doet vooralsnog geen uitspraak over de stint.

De elektrische bolderkar mag sinds 1 oktober niet meer op de weg na een ongeval in Oss waarbij vier kinderen het leven verloren. 

Het Kinderstraatje was bij de raad in beroep gegaan tegen een uitspraak van de voorzieningenrechter. Die bepaalde twee weken geleden dat de elektrische bolderkar terecht van de weg is gehaald, in afwachting van de uitkomsten van een onderzoek naar de veiligheid van het voertuig.

Bodemprocedure

De Raad van State stelt dat tegen de uitspraak in een kort geding geen hoger beroep mogelijk is. Dat kan pas als als de rechtbank in een bodemprocedure een definitieve uitspraak heeft gedaan.

De kinderopvang heeft ook een bezwaarschrift bij Infrastructuur en Waterstaat ingediend, waarover nog een beslissing moet worden genomen. Daartegen is beroep mogelijk bij de rechtbank en hoger beroep bij de Raad van State.

Kinderdagverblijven in problemen door stint-verbod

Kinderdagverblijven hebben een groot probleem met het vervoeren van kinderen, omdat de stint de weg niet op mag.

Volgens de advocaat van de kinderopvang was er geen sprake van een eerlijk proces. Hij verwijst onder meer naar een 'aanvullende verklaring' waarop de rechter zich heeft gebaseerd, zo bleek uit het vonnis. Deze verklaring was evenwel niet ingebracht door een van de partijen in het proces.

Melding ingetrokken

Het gaat om een melding die een Amsterdams kinderdagverblijf deed over een incident met een stint. De meldster wilde deze melding later intrekken maar uiteindelijk kwam er een afgezwakte 'aanvullende verklaring'.

Ook komt de advocaat terug op de volgens hem tegenstrijdige en onjuiste informatie die het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gaf rond het melden van wijzigingen in het ontwerp.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Stint-bedrijf onderhandelt over toekomst bolderkar

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Minister jokte over 'ongeval' met stint in Amsterdam

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`