Straf 'wraakvader' verhoogd

Vader tuigt man af na lastigvallen tienerdochter: 4,5 jaar cel

12 november 2018 09:29 Aangepast: 12 november 2018 19:48

Voor poging tot doodslag op de stalker van zijn tienerdochter is Helmonder Mario H. (53) in hoger beroep veroordeeld tot 4,5 jaar celstraf.

Mario H. ging door het lint, omdat zijn 14-jarige dochter werd lastiggevallen door de veel oudere Jack S. uit Eindhoven. Via internet had de 46-jarige ex-tbs'er geprobeerd af te spreken met zijn dochter. Door de mishandeling belandde S. in het ziekenhuis.

De rechtbank legde Mario H, ook wel de 'wraakvader' genoemd, in eerste instantie tien maanden celstraf op wegens zware mishandeling.

Veel hogere straf

Het Openbaar Ministerie ging in hoger beroep voor een zwaardere straf. Voor poging tot moord was tegen hem 6 jaar cel geëist. Nu is dus 4,5 jaar opgelegd.

H. had voor zijn daad aangekondigd dat hij naar de man toe zou gaan en mikte volgens het OM met een schep op zijn hoofd.

De ex-vrouw van Mario H. vertelde eerder in RTL Late Night dat ze hem een held vindt. "Mijn dochter is echt niet het enige meisje dat die man benaderd heeft", zei Nathalie. "Er zijn zeker 19 meisjes die gemeld hebben dat hij ook met hen contact heeft gezocht. Ik ben trots dat Mario ook al die meisjes toch eigenlijk gewoon gered heeft."

Gevangenis

Mario H. accepteert de consequentie dat hij misschien de gevangenis in moet. Nathalie: "Hij heeft gezegd: 'Als ik 30 jaar moet zitten, dan is dat maar zo. Als mijn kind maar veilig is'."

Vanochtend postte H. nog op Facebook een bericht. "Lieve vrienden/innen, mochten jullie een tijd niks van mij horen, dan weten jullie waarom. Love jullie."

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Mario is een held': moeder neemt het op voor ex-man die stalker van dochter mishandelde

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore