Nederland

‘Informant ingezet in zaak Nicky Verstappen’

09 november 2018 18:15 Aangepast: 09 november 2018 21:24
Nicky Verstappen

Gerald Roethof zegt dat de politie in het onderzoek naar de dood van Nicky Verstappen een informant heeft ingezet. Dat gebeurde meer dan tien jaar geleden toen een andere verdachte in beeld was. De desbetreffende man, die in een tbs-kliniek zat, is nooit gearresteerd, maar er is wel een informant ingezet in de inrichting.

"Alle registers in deze zaak gaan open"

Meer over het inzetten van de informant destijds is niet bekend. Peter R. de Vries zegt van de inzet van de informant te weten, maar weet dat er geen relevante informatie uit is gekomen. Het Openbaar Ministerie weigert te reageren op de beweringen.

Gerald Roethof denkt dat het OM er niet voor schuwt om ook in de zaak van Jos B. informaten in te zetten. De verdachte zit in een extra beveiligd regime in de gevangenis in Vught. “Het OM hoopt wellicht dat hij vriendjes wordt met X of Y, zodat ze hen kunnen benaderen om informant te worden. Dat is iets dat in de praktijk gebeurt”, zegt de advocaat.

“Eerder is er naar mijn weten iemand als verdachte aangemerkt en een informant ingezet. Als dat toen gebeurd is, waarom nu niet. Alle registers in deze zaak gaan open, dus het zou gek zijn als dat niet gebeurt. Ik ga tijdens de eerste pro forma-zitting met de rechter bespreken of de OM buiten de lijntjes gaat in dit onderzoek.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jos B. ontkent betrokkenheid zaak Nicky

Volgens de raadsman zit Jos B. niet per se afgezonderd van andere gedetineerden. “Hij zit niet in beperkingen. Als hij het wil komt hij in aanraking met andere gedetineerden." Last van de andere gevangenen heeft de verdachte niet. “Mijn cliënt heeft geen negatieve ervaringen met andere gedetineerden in de gevangenis.”

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore