'Delict niet gepleegd'

Jos B. ontkent betrokkenheid bij dood Nicky Verstappen

09 november 2018 15:42 Aangepast: 09 november 2018 16:11
Nicky Verstappen werd in 1998 dood gevonden op de Brunssummerheide. Beeld © Politie

Jos B., die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, ontkent dat hij daar iets mee te maken heeft. In een korte verklaring zegt hij: "Ik heb hem niet gedood, niet seksueel misbruikt en niet ontvoerd."

Hoe het DNA van B. dan op de kleding van Nicky terecht kan zijn gekomen, wil zijn advocaat Gerald Roethof niet vertellen. Tegen het AD zegt hij: "Meer dan dit zeg ik nu niet, de inhoudelijke verklaring komt op het moment dat de tijd rijp is."

Eind september zei Roethof al dat zijn cliënt geen bekentenis had afgelegd. Toen wilde hij niet zeggen of dat betekende dat zijn cliënt zweeg, of dat hij ontkende. 

Oud dossier

Vandaag werd bekend dat een dossier van een oudere ontuchtzaak waarbij B. betrokken was, is gevonden. Dat dossier uit 1985 leek te zijn vernietigd, maar lag in een archief van het Openbaar Ministerie in Zwolle. Het OM zegt dat dossier toe te voegen aan de zaak rond de dood van Nicky Verstappen.

De 11-jarige Nicky Verstappen werd in 1998 dood gevonden in de Brunssummerheide, vlak bij de plek waar hij op zomerkamp was. Pas 20 jaar later kwam B. als verdachte in beeld. Hij werd eind augustus aangehouden in Spanje.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Dossier oude ontuchtzaak Jos B. toch bewaard gebleven

Hoe Jos B. 20 jaar lang de dans ontsprong:

Pas na 20 jaar kwam Jos B. in beeld als verdachte van de dood van Nicky Verstappen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`