Nicky Verstappen

Dossier oude ontuchtzaak Jos B. toch bewaard gebleven

09 november 2018 12:18 Aangepast: 09 november 2018 12:31
Jos B. Beeld © ANP

Een dossier waarvan werd gedacht dat het was vernietigd, is toch bewaard gebleven. Dat betekent dat het dossier van de ontuchtzaak uit 1985 kan worden gebruikt in de zaak rond de dood van Nicky Verstappen. Dat laat het Openbaar Ministerie weten.

B. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen en het bezit van kinderporno. Kort voordat hij werd aangehouden, werd bekend dat hij in verband kon worden gebracht met een zedenmisdrijf uit 1985. Die zaak werd echter geseponeerd, wat betekent dat hij daarvoor nooit voor de rechter is verschenen.

Informatie eerder incident

Nadat Nieuwsuur over de zaak berichtte, besloot het Openbaar Ministerie contact op te nemen met de Rijksarchivaris van het Regionaal Historisch Centrum in Limburg. Die is alsnog op zoek gegaan naar het dossier, waarna het in de archiefbewaarplaats in Zwolle werd gevonden. In dat dossier staat ook informatie over een 'incident' in 1984.

Het oude dossier wordt toegevoegd aan het dossier van de strafzaak rond de dood van Nicky Verstappen, 'omdat het voor de beoordeling van de verdenking in de huidige strafzaak van belang is om van alle omstandigheden rondom de verdachte kennis te nemen'. Wat er precies in het dossier staat, wordt in het belang van het onderzoek niet bekendgemaakt.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Oud-onderzoeksleider: 'Zwetsverhaal Jos B. onjuist beoordeeld'

Hoe Jos B. 20 jaar lang de dans ontsprong

Pas na 20 jaar kwam Jos B. in beeld als verdachte van de dood van Nicky Verstappen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`