Politie ontmoedigt aangifte

Korpschef wil gesprek met ouders: zedenrechercheurs nemen misbruik kinderopvang wel serieus

09 november 2018 09:47 Aangepast: 09 november 2018 10:18
(Archieffoto) Beeld © ANP

Korpschef Erik Akerboom van de Nederlandse politie wil met belangenvereniging BOinK in gesprek. Dat zegt hij naar aanleiding van het bericht van RTL Nieuws dat de politie ouders ontmoedigt om aangifte te doen van kindermisbruik op de kinderopvang.

Gisteren zei de voorzitter van BOinK, Gjalt Jellesma, dat hij met enige regelmaat wordt benaderd door ouders die het gevoel hebben dat ze niet serieus werden behandeld toen ze aangifte wilden doen van misstanden op de kinderopvang.

Dubbele klap

"Dat is een dubbele klap. Eerst vertelt je kind je iets dat je nooit van je kind zou willen horen. Dan moet je ermee naar buiten en word je niet serieus genomen. Dat is echt verschrikkelijk voor ouders. Echt heel kwalijk dat de politie wegkijkt."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Ouders na melding misbruik kind: 'Gemak waarmee de politie verhaal van tafel veegt'

Akerboom zegt dat niet te herkennen. "Ik spreek vooral bevlogen, professionele zedenrechercheurs, die deze kwesties heel serieus nemen. Geen afpoeieraars", twittert hij. Hij wil met BOinK in gesprek om de signalen 'concreet te maken'. 

Reactie Grapperhaus

Minister Grapperhaus van Justitie reageerde op de tweet van Akerboom. Hij schreef: "Ouders moeten zich nooit geremd voelen aangifte te doen. Goed dat politie dit direct oppakt en kijkt waar verbetering nodig is."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore