Slangenvoer

Man die acht konijnen dumpte in bos meldt zich: 'Ze waren te groot voor de slangen'

08 november 2018 15:40 Aangepast: 08 november 2018 15:40
Een van de dood aangetroffen konijnen. Beeld © Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk

Het was absoluut een gruwelijke vondst volgens de dierenambulance. Maar de man die de acht konijnen in het Gelderse Lichtenvoorde en Lievelde dumpte, zegt dat het verhaal toch anders ligt. Hij heeft zichzelf bij de politie gemeld.

De man zegt dat de dieren al dood waren voordat hij ze achterliet. De politie onderzoekt op dit moment of zijn lezing klopt. 

Botten gebroken

In twee dagen tijd werden de acht dode konijnen aangetroffen in het buitengebied in Lievelde en in een sloot in Lichtenvoorde. De konijnen hadden bijna alle botten gebroken en bloedden inwendig. Uit sommige konijnen staken zelfs de botten uit het lichaam.

Volgens de dierenambulance was er met grof geweld met de dieren omgegaan en moest de dader wel 'een draadje los in het hoofd hebben'. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Gruwelijke vondst dode mishandelde konijnen: 'Dader heeft draadje loszitten'

Maar de man beweert anders. Al bij de aankoop waren de konijnen volgens hem overleden. Ze waren bedoeld als voer voor zijn slangen, maar de beesten waren te groot, verklaarde hij. Daarom dumpte hij ze in het bos. 

Niet vrijuit

Als uit onderzoek blijkt dat zijn verhaal juist is, zal hij niet worden vervolgd voor mishandeling van dieren. Toch zal hij ook dan niet vrijuit gaan. Het dumpen van dode dieren is verboden, laat een politiewoordvoerder weten. Hij zal dan ook een proces-verbaal krijgen.

`