Moeite met 't pinnetje

Crimineel stuntelt met handgranaat, politie toont beelden

07 november 2018 16:20 Aangepast: 07 november 2018 16:33
De verdachte die moeite met de handgranaat heeft. Beeld © Politie

Secondes lang probeert hij te trekken en te wrikken. Dan krijgt hij eindelijk het pinnetje uit de handgranaat en gooit hij hem naar de winkel. De politie heeft vandaag beelden vrijgegeven van een ontploffing van een handgranaat bij een slijterij in Amsterdam-Zuidoost.

De beelden zijn gemaakt op 6 juni en worden naar buiten gebracht door de Amsterdamse zender AT5. Op die beelden is eerst te zien hoe de verdachte een putdeksel tegen een raam van de slijterij gooit. Daarna haalt hij een handgranaat uit zijn zak. 

Stuntelig

Daar gaat hij vrij stuntelig mee om. Na seconden van gefrunnik, krijgt hij het pinnetje eruit. Hij gooit de handgranaat naar de pui en rent weg. Even later ontploft de granaat. Meerdere panden raken beschadigd.

De politie vermoedt dat de zaak te maken heeft met een beschieting in de nacht van op 28 op 29 juni. Toen werd een woning in Diemen onder vuur genomen door twee verdachten. De ene dader loste schoten, de ander rolde een granaat op de oprit. Die granaat kwam niet tot ontploffing. 

Volgens de politie heeft een man van tussen 20 en 30 jaar een van de slachtoffers meerdere keren geobserveerd. 

Geteisterd

Amsterdam wordt de afgelopen maanden geteisterd door handgranaten. Vorige week sloot burgemeester Femke Halsema een pand aan het Bijlmerplein voor onbepaalde tijd nadat er opnieuw een handgranaat werd gevonden. Het was de vierde in een week tijd. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Burgemeester Halsema sluit pand na vondst tweede handgranaat

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore