Allereerste uitduel

Guus (10) wordt Wembley uitgezet vanwege PSV-shirt: 'Heb hem nog nooit zo hard zien huilen'

07 november 2018 02:27 Aangepast: 07 november 2018 06:10
Beeld © Peter Dansen / Facebook

Wat een fantastische avond moest worden voor de 10-jarige PSV-supporter Guus Dansen uit Eindhoven, werd een grote deceptie. Hij mocht Wembley niet betreden omdat hij een PSV-shirt droeg.

Samen met een vriendje en hun vaders ging Guus gisteravond naar Londen om daar de Champions League-wedstrijd van de Eindhovense club tegen Tottenham Hotspur te bekijken. Het zou de eerste uitwedstrijd worden van de jonge PSV-supporter. Uiteindelijk moest hij de wedstrijd van PSV tegen Tottenham Hotspur bekijken in een bar. 

'Best wel lomp

Het was niet gelukt om kaartjes voor het uitvak te bemachtigen. Via de website van Tottenham Hotspur hadden zijn ouders kaartjes voor het thuisvak gekocht. De PSV-fans zouden de wedstrijd dan tussen de supporters van de Londense club bekijken.

Maar een suppoost bij het stadion van Tottenham Hotspur zag dat Guus zijn PSV-shirt droeg en dat mocht niet. Bij de poort werd hij tegengehouden. "Dat ging best wel lomp", vertelt zijn moeder Kirsten van Duren tegen het Eindhovens Dagblad. "Guus is maar een dun, smal mannetje. Hij was er heel erg van onder de indruk."

'Nooit zo hard zien huilen'

De vader van Guus stelde nog voor om het shirt uit te trekken, of dat Guus zijn jas helemaal zou dichtdoen, maar dat mocht niet. "Ze werden buitengezet, alsof ze een stelletje hooligans waren." 

Zijn vader spreekt op Facebook van een ervaring die hij en zijn zoon niet snel zullen vergeten. "Ik heb hem nog nooit zo hard zien huilen."  

'Stadion vol PSV-supporters'

De ouders van Guus hadden van tevoren niet gedacht dat het dragen van een PSV-shirt in een thuisvak een probleem zou kunnen zijn. "Dat hele stadion zat vol PSV-supporters." 

In een bar in de Engelse hoofdstad zag Guus vervolgens hoe PSV met 2-1 van Tottenham Hotspur verloor

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore