Asia Bibi

Pakistaanse in gevaar na 'belediging' Mohammed, advocaat vlucht naar Nederland

05 november 2018 11:56 Aangepast: 08 november 2018 10:53
Beeld © AFP

De advocaat van Asia Bibi, de vrouw die onlangs door het hooggerechtshof in Pakistan is vrijgesproken van godslastering, is uit Pakistan gevlucht.

Saif-ul-Malook heeft zijn toevlucht gezocht in Nederland, meldt de stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) die hem sinds zaterdag onderdak biedt.

Tekst en uitleg

Saif-ul-Malook geeft vandaag op een persbijeenkomst in Den Haag tekst en uitleg en zal zijn visie geven op de ontwikkelingen in de zaak van de vrouw. 

Bibi zat zo'n acht jaar in een dodencel omdat ze de profeet Mohammed zou hebben beledigd tijdens een ruzie met buren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Pakistaans hof verwerpt doodstraf 'godslasterlijke' christelijke vrouw

Doodvonnis

Het is onduidelijk waar Asia Bibi zich nu bevindt. De Pakistaanse regering zou Asia Bibi verboden hebben het land te verlaten.

Volgens critici is daarmee 'haar doodvonnis getekend'. De man van Bibi, Ashiq Masih, die in het Verenigd Koninkrijk politiek asiel heeft aangevraagd, liet vorige week weten: "De huidige situatie is erg gevaarlijk voor ons. We hebben geen beveiliging en verbergen ons hier en daar, en veranderen regelmatig onze locatie."

Asia Bibi werd in 2010 ter dood veroordeeld. Asia Bibi werd in 2010 ter dood veroordeeld.

Oorlog

Een radicale islamitische partij heeft gewaarschuwd dat het 'oorlog' wordt als de autoriteiten haar toch het land uit sturen.

Deze partij, Tehreek-e-Labbaik (TLP), organiseerde ook protesten nadat Bibi was vrijgesproken van godslastering. De partij riep op tot het doden van de rechters.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Twitter blokkeert politicus die opriep tot haat en geweld

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore