Ga naar de inhoud
Ajax-Willem II

Directeur Willem II: 'Middag van onze supporters verziekt'

De supporters worden ingesloten op Amsterdam CS. Beeld © RTL Nieuws

De directeur van Willem II heeft er geen goed woord voor over. Bijna 200 supporters van zijn club werden vanmiddag ingesloten door ME en politie op het station in Amsterdam. Ze mochten de stad niet in en werden direct afgevoerd naar het stadion waar ze urenlang moesten wachten tot de wedstrijd Ajax-Willem II begon.

"Dit is echt teleurstellend", zegt directeur Berry van Gool van Willem II. Hij heeft het niet over de wedstrijd die net is afgelopen, waarbij Willem II met 2-0 verloor van Ajax. "Onze supporters zijn vanmiddag slecht behandeld, hun middag is verziekt."

Noodbevel

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam gaf vanmiddag een noodbevel af. Zo'n tweehonderd Willem II-supporters werden ingesloten op Amsterdam CS.

De gemeente en politie kregen 'signalen' dat er in de binnenstad een confrontatie zou plaatsvinden tussen de Tilburgers en aanhangers van Ajax. Van Gool: "De reden lag blijkbaar buiten onze Willem II-supporters."

'Te ziek voor woorden'

Dat zeiden de supporters die vanmiddag werden vastgehouden ook. "Wij weten echt niets van een confrontatie, dit is te ziek voor woorden", zei een supporter.

Ze moesten onder politiebegeleiding worden afgevoerd naar het stadion en konden zelf geen kant meer op. Van Gool heeft vanuit de Tilburgers zelf geen enkel signaal ontvangen van eventuele rellen. "Voor ons was de reden van het noodbevel totaal onduidelijk. Ik kan me niet voorstellen dat er een veldslag zou komen."

Noodbevel
Lees ook
Noodbevel burgemeester Amsterdam: supporters ingesloten

Nabespreken

De supporters werden bij de Johan Cruyff Arena urenlang in een vak vastgehouden. "Het is eigenlijk een wonder hoe het daar is gegaan." Van Gool doelt op het feit dat de fans zich de hele middag en avond rustig hielden en de politie niet in hoefde te grijpen. "Maar dit had een gezellige middag voor die jongens moeten worden."

Van Gool zal de dag uitgebreid gaan bespreken met de gemeente, politie en de tegenpartij. "We moeten dit goed gaan evalueren, want wij zitten met heel veel vragen."