Ga naar de inhoud
Ajax-Willem II

Noodbevel burgemeester Amsterdam: supporters ingesloten

Alle Willem II-supporters worden gecontroleerd Beeld © RTL Nieuws

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam heeft vanavond een noodbevel afgegeven om Willem II-supporters in te sluiten op Amsterdam CS. De gemeente en politie kregen 'signalen' dat er een confrontatie zou plaatsvinden tussen de Tilburgers en aanhangers van Ajax in de binnenstad. "Wij weten niets van een confrontatie, dit is te triest voor woorden", zegt een Willem II-supporter.

De supporter stond naar eigen zeggen met zo'n tweehonderd Willem II'ers op het perron ingesloten tussen politie en ME. Ze waren op weg naar de binnenstad van Amsterdam, om later vanavond bij de wedstrijd Ajax-Willem II aanwezig te zijn. 

De tekst gaat verder na de foto.

'Signalen van confrontatie'

Een politiewoordvoerder zegt dat de supporters zijn tegengehouden op het perron, omdat er 'signalen waren' dat er een confrontatie tussen de twee partijen zou plaatsvinden. "We hebben geen berichten binnengekregen dat er al iets is gebeurd", zegt de woordvoerder.

De Willem II-supporters hadden een zogenaamde vrije vervoersregeling, wat betekent dat ze niet verplicht met busvervoer hoefden te reizen.

De tekst gaat verder na de foto.

De politie heeft alle supporters gefouilleerd en op de foto gezet. Daarnaast zijn hun identiteitsbewijzen en kaartjes voor de wedstrijd gecontroleerd.

Onder begeleiding naar stadion

De burgemeester wil de openbare orde in de stad handhaven, waardoor de groep rechtstreeks naar het stadion wordt begeleid door ME en politie. Alle supporters moesten daarom terug de trein in, omringd door tientallen politieagenten, waarna ze naar station Duivendrecht werden gebracht.

De wedstrijd tegen Ajax begint om 20.45 uur in de Johan Cruijff ArenA.