Bij de mariniers

Willem-Alexander op survival-training: 'Onder indruk van fitheid koning'

02 november 2018 21:36 Aangepast: 02 november 2018 22:18
Willem-Alexander op bezoek bij mariniers in Schotland Beeld © ANP

Koning Willem-Alexander heeft een flinke conditietraining achter de rug. Hij was de afgelopen dagen aan het survivallen met Nederlandse mariniers in Schotland. Hij beklom bergen, maakte een kampvuur en sliep in de natuur.

Een beetje conditie moest de koning dus ook wel hebben, want hij oefende verschillende klim- en stijgtechnieken.

Hij deed dat alles tijdens zijn bezoek aan tweehonderd mariniers die vijf weken lang trainen om te overleven in zware omstandigheden in een bergachtig gebied.

De koning beklom verschillende bergen De koning beklom verschillende bergen

Onder de indruk

Na de flinke bergbeklimming, kwam de koning aan op het basiskamp. Daar sprak hij met personeel en liepen ze samen door naar het overnachtingskamp. 

Commandant der Zeestrijdkrachten Rob Kramer schreef op Twitter diep onder de indruk te zijn van de fitheid van de koning. 

Vis op een stokje

Daar was het kampvuurtje al aangestoken en moest er ook gegeten worden. Wat er op het menu stond? Een verse vis op een stokje.

Na een kort nachtje in de buitenlucht, heeft de koning samen met de mariniers ontbeten. Het Korps Mariniers schrijft op Twitter dat ze trots zijn dat de koning bij hen langskwam. "Het is een hele eer dat hij gisteren en de afgelopen nacht in ons midden was."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore