Ga naar de inhoud
Inval

Man verwaarloost dertig dieren, politie pakt alles af

Er werden dertig dieren in beslag genomen, waaronder twee oehoes Beeld © Politie Oost-Brabant

De politie heeft vanavond zeker dertig dieren afgepakt van een 32-jarige man uit Lieshout. De man verwaarloosde katten, eenden, duiven, oehoes, kippen, een bok en een huismus. "Ze waren er zeer slecht aan toe."

De politie viel het huis van de man vanavond binnen na een tip. Ze troffen daar de dertig dieren zwaar verwaarloosd aan. Zo zaten er 12 katten in een veel te kleine kooi. Op foto's van de politie is te zien dat ze leefden tussen hun eigen keutels.

Het Openbaar Ministerie heeft de politie de opdracht gegeven alle dieren in beslag te nemen. "Dit is vrij uniek", laat een politiewoordvoerder weten. "Meestal kunnen we enkel een boete uitschrijven. Door het besluit van het OM blijven de beesten nu niet achter bij de verdachte, wat erg fijn is."

'Vaker ingegrepen'

Waarschijnlijk heeft het OM dit besloten, omdat de man een bekende van de politie is. "We hebben bij hem al vaker ingegrepen. Dan leg je uit dat hij beter voor de dieren moet zorgen en hoe hij dat moet doen. Maar hij is daar blijkbaar niet toe in staat."

Alle dieren zijn door een dierenarts nagekeken en voor hen wordt een nieuwe opvang geregeld.