Doorstart?

'Serieuze kandidaten' melden zich voor overname IJsselmeerziekenhuizen

02 november 2018 13:49 Aangepast: 02 november 2018 14:14
Het IJsselmeerziekenhuis in Lelystad. Beeld © ANP

Er hebben zich meerdere serieuze kandidaten gemeld voor een doorstart van de IJsselmeerziekenhuizen.

Het streven is om aanstaande woensdag een plan voor behoud van zorg voor de inwoners van Lelystad en omstreden gereed te hebben, meldt de MC Groep. Vandaag verwachten de curatoren een beeld van de biedingen te hebben.

Spoedeisende hulp dicht

De spoedeisende hulp is vanaf maandag 's avonds (vanaf 22.00 uur) en 's nachts gesloten. Het medisch team heeft aangegeven dat de patiëntveiligheid in het geding is. Mogelijk gaat de spoedeisende hulp op een later moment helemaal dicht, zegt minister Bruins (Volksgezondheid).

Bruins wil dat de spoedeisende hulp en het bevallingscentrum bij een overname in stand blijven. Hij is bereid om daar een financiële bijdrage aan te leveren, maar wil nog niet zeggen hoeveel. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Faillissement Slotervaart Ziekenhuis Amsterdam wordt patiënt bijna fataal

De IJsselmeerziekenhuizen werden vorige week dinsdag failliet verklaard door de rechter. De ziekenhuisgroep had die ochtend uitstel van betaling aangevraagd. De ziekenhuizen kwamen in de problemen nadat financiers het vertrouwen hadden opgezegd. Daardoor konden de grote financiële tekorten niet meer worden gedekt.

IJsselmeerziekenhuizen heeft locaties in Lelystad, Dronten en Emmeloord.

MC Slotervaart

Over de toekomst van MC Slotervaart wordt eind volgende week meer duidelijk. "Aan geïnteresseerde partijen wordt na ontvangst van een getekende geheimhoudingsverklaring, toegang verleend tot een dataroom."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore