Formule 1

Zandvoort: 'Bereikbaarheid circuit grote uitdaging'

02 november 2018 11:27 Aangepast: 02 november 2018 16:36
Beeld © ANP

Mocht de Formule 1 in 2020 daadwerkelijk naar Zandvoort komen, dan zal de gemeente haar uiterste best moeten doen om de autosportliefhebbers uit de eigen auto te krijgen. 

Bereikbaarheid is een grote uitdaging voor de Noord-Hollandse badplaats. Zo liepen in mei alle toegangswegen in Zandvoort vast bij de Jumbo Racedagen met Max Verstappen.

Alleen maar goede energie

"Zandvoort is per openbaar vervoer prima bereikbaar. De bereikbaarheid is wel iets waar we goed over moeten nadenken. Maar de komst van de Formule 1 geeft Zandvoort alleen maar goede energie", zei verantwoordelijk wethouder Ellen Verheij-de Haas vanochtend in het radioprogramma Spraakmakers op NPO Radio 1.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Opnieuw al vroeg lange files naar Zandvoort om Max Verstappen

Geld nodig

Er is flink wat geld nodig om de Formule 1 terug te halen naar Nederland, maar volgens de wethouder kan er financieel niet al te veel van de gemeente worden verwacht. "We zijn een kleine gemeente. We zullen zeker ons steentje bijdragen, maar dat kan ook op andere manieren. We zullen er bijvoorbeeld voor zorgen dat Zandvoort er op zijn paasbest uitziet."

Ook het kabinet zal kijken wat het kan doen, beloofde minister Bruno Bruins (Sport). Hij noemde het in ieder geval 'fantastisch' als Max Verstappen de eerste Nederlandse GrandPrix-winnaar op Nederlandse bodem zou worden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zandvoort zoekt financiers voor Formule 1: 'Er staat druk op'

Voor uitzonderlijke sportevenementen is elk jaar in totaal 10 miljoen euro subsidie beschikbaar, maximaal 2,5 miljoen per gebeurtenis. Het gaat hier om niet-jaarlijkse evenementen, zoals eindtoernooien of de start van de Tour de France. Bijzonder grote gebeurtenissen, zoals een Europees kampioenschap voetbal, kunnen een hogere bijdrage krijgen. Dat wordt apart bekeken. Ook voor een bijdrage aan de F1 is het aan de politiek om knopen door te hakken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore