MC Slotervaart

Faillissement Slotervaart Ziekenhuis Amsterdam wordt patiënt bijna fataal

31 oktober 2018 13:16 Aangepast: 31 oktober 2018 14:29
Beeld © ANP

Het faillissement van het MC Slotervaart in Amsterdam is een van de patiënten bijna fataal geworden. Een patiënt die zware chemotherapie onderging, werd in de chaos naar het verkeerde ziekenhuis gebracht. "Dat werd een patiënt bijna fataal", zegt behandelend arts Hans-Martin Otten.

"De patiënt had net een zware chemo gekregen. Hij moest voor nazorg naar een ander ziekenhuis worden gebracht, maar kwam in het verkeerde ziekenhuis terecht. Hij heeft wel nazorg gekregen, maar gezien de ernst van de chemo is dat kantje boord, bijna fataal, geweest", zegt Otten tegen RTL Nieuws.

Otten gaat vandaag melding doen van het incident bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Minister Bruins: Verschrikkelijk

Als inderdaad blijkt dat patiënten in levensgevaar zijn gekomen door het faillissement van het Slotervaartziekenhuis, dan is dat 'natuurlijk verschrikkelijk', zegt minister Bruno Bruins.

Chaos

Otten zegt tegen Het Parool dat zo'n fout nooit mag worden gemaakt, maar dat dat in de hectiek toch is gebeurd. "De verzekeraar had geen enkel plan wat er met patiënten moest gebeuren na het faillissement. Daardoor is chaos ontstaan die heeft geleid tot de gevaarlijke situatie voor deze patiënt", zegt hij tegen de krant.

Van de patiënten van Otten moeten er 25 de komende week een chemokuur krijgen. Hij maakt zich daar ernstige zorgen over.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Overnamekandidaten ziekenhuizen melden zich, zelfs voor Slotervaart

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore