Dierentuin

Beer doodt wolf in Dierenrijk Nuenen, bezoekers 'aangeslagen en verdrietig'

30 oktober 2018 13:34 Aangepast: 30 oktober 2018 14:33
Archieffoto van een wolf uit Dierenrijk Nuenen Beeld © Dierenrijk Nuenen

Een beer heeft een wolf doodgebeten in Dierenrijk Nuenen. Verschillende wolven waren met elkaar aan het stoeien, waarna één wolf in het water viel. De beer sloeg toen toe. Meerdere bezoekers zagen het gebeuren.

De wolven en beren, vier van elk, leven al jarenlang samen in één verblijf in de dierentuin. "Dat ging altijd heel harmonieus", vertelt Janneke van Gorp van Dierenrijk Nuenen. "Dit incident komt voor ons dan ook totaal uit de lucht vallen. Zoiets is nog nooit eerder gebeurd."

'Dierenverzorgers waren te laat'

Van Gorp zegt dat medewerkers van de dierentuin erg geschrokken zijn. "Bezoekers riepen snel om hulp. Toen dierenverzorgers aankwamen, was het voor de wolf al te laat." De wolf was nog maar twee jaar oud.

Het verhaal gaat verder na de foto.

De bezoekers die het hebben zien gebeuren, zijn opgevangen. "Zij waren geschrokken, aangeslagen en verdrietig." 

'Wolven en beren expres bij elkaar'

Van Gorp denkt niet dat ze de samenstelling van de groep in het verblijf moet aanpassen na het incident. "Het is een opzichzelfstaand incident, dus er is geen reden om nu anders te gaan handelen. De wolven en beren leven normaal gesproken heel fijn met elkaar. Dat is een verrijking van het leven van zowel de wolven als de beren, omdat ze uitgedaagd worden om samen te spelen."

Waarom de beer de wolf doodde, is voor de dierentuin een raadsel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore