Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
IJsselmeerziekenhuizen

Na faillissement: ziekenhuis Harderwijk wil ziekenhuiszorg Lelystad overnemen

29 oktober 2018 17:25 Aangepast: 29 oktober 2018 18:54
Het IJsselmeerziekenhuis in Lelystad. Beeld © ANP

Het St Jansdal Ziekenhuis uit Harderwijk wil het ziekenhuis MC Zuiderzee in Lelystad overnemen. Het Harderwijkse ziekenhuis zal de details de komende weken verder uitwerken. St Jansdal wil de gezamenlijke polikliniek in Dronten, samen met de huisartsen, open houden.

St Jansdal heeft sinds het slecht ging met de IJsselmeerziekenhuizen, nagedacht over een plan voor het behoud van een ziekenhuisvoorziening in Lelystad. 

Naast de gezamenlijk polikliniek in Dronten voorziet het plan onder meer in uitgebreide poliklinische zorg, diagnostische afdelingen en een spoedpoli in Lelystad.

Meerdere overnamekandidaten

Volledige spoedeisende hulpen (SEH’s) zijn aanwezig in Harderwijk en Almere. De verwachting is dat de inwoners van Lelystad voor ruim 80 procent van hun ziekenhuisbezoeken gewoon terecht kunnen in hun eigen stad. Voor zeer specialistische zorg wordt er doorverwezen naar St Jansdal of andere omliggende ziekenhuizen.

Minister Bruins zei vrijdag dat er meerdere kandidaten geïnteresseerd waren in overname van de IJsselmeerziekenhuizen. Welke dat waren kon hij niet zeggen. De curator, die daar meer over weet, is niet bereikbaar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zorgen om dreigende sluiting IJsselmeerziekenhuizen: 'Lange aanrijtijden zijn een ramp'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore