Facebookpost NS klopt niet

Moeder die kinderen 'vergat', hielp andere treinreiziger met koffers

29 oktober 2018 15:40 Aangepast: 29 oktober 2018 15:47
De vrouw hielp familieleden met hun bagage toen de deuren dichtgingen. Beeld © ANP

De NS heeft een fout gemaakt toen zij gisteren op Facebook een bericht plaatste over een moeder die zo veel haast had om een trein te halen, dat ze haar twee kinderen op het perron vergat. De NS zegt 'dat het absoluut niet onze intentie is om de moeder in een kwaad daglicht te plaatsen'. Ze passen de Facebookpost aan.

Het blijkt dat de vrouw familieleden aan het helpen was met koffers in de trein te tillen, toen de deuren sloten en de trein vertrok.

De dienst NS Veiligheid & Service plaatste de volgende post op Facebook: "We zien het dagelijks, reizigers die haast hebben en even alles lijken te vergeten om een trein te kunnen halen.. 🏃‍♀️ Zojuist was dit ook het geval op station Amersfoort. Een mevrouw stapte de trein in, de trein vertrok en haar kinderen stonden nog op het perron."

Het ging heel anders

In werkelijkheid ging het heel anders zag Sandra Mulder, chef van de trein. "De moeder hielp familie met het inladen van koffers. Op het moment van vertrek was moeder binnen. In paniek kwam zij naar mij toe en heb direct V&S spoed gebeld. Moeder was begrijpelijk flink in paniek", schrijft Sandra in reactie op de post van de NS.

Tegen RTL Nieuws zegt ze dat ze heeft gereageerd om de moeder te beschermen. "Er kwamen nogal wat boze reacties terwijl de moeder het juiste deed. De moeder was helemaal in tranen. Gelukkig zijn de kinderen goed opgevangen en kon de moeder snel terugreizen. Eind goed al goed."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Moeder 'vergeet' kinderen op station Amersfoort

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore