Ga naar de inhoud
Voor 1 november

Karen kan duizenden airmiles niet verzilveren: 'Site is onbereikbaar'

Karen Mulders kan de site van airmiles niet bereiken.

Airmiles die ouder zijn dan vijf jaar verlopen op 1 november. Honderdduizenden spaarders proberen hun tegoed in te wisselen. Karen Mulders heeft ruim 20.000 airmiles, maar kan de website van airmiles al anderhalve week niet bereiken. De deadline komt nu snel dichterbij. "Alles leuk en aardig, moet je ze wel kunnen inwisselen."

Sinds 2013 hebben airmiles een maximale geldigheid van vijf jaar. In totaal vervallen in november zo'n 2,9 miljard airmiles, die in handen zijn van 700.000 mensen. Airmiles is daarom sinds begin dit jaar met een campagne begonnen om mensen op te roepen hun airmiles op tijd in te leveren.

Karen Mulders probeert dat nu dus al anderhalve week, maar het lukt haar niet omdat de site plat ligt. Ze wil haar ruim 21.369 punten graag inleveren. "Ik wil ze inruilen voor een koptelefoon en handdoeken."

Hoeveel van de airmails van Karen over drie dagen verlopen, weet ze zelf niet. "Ik kan de site niet bereiken." Op de site is na het inloggen te zien hoeveel airmiles iemand heeft en welke daar van op het punt staan te verlopen.

Extra servers en medewerkers

Ewald van Rooij is woordvoerder van Loyalty Management Netherlands, het bedrijf achter Airmiles. Hij erkent dat de site de afgelopen tijd moeilijk bereikbaar is vanwege de enorme drukte.

"We hebben extra capaciteit ingekocht, maar we blijven problemen hebben", zegt hij. "Soms is de site wel bereikbaar, en soms niet. Ons advies is: mensen moeten het blijven proberen."

Naast de extra servercapaciteit is ook het aantal medewerkers van het callcenter van airmiles verhoogd.

Geen verlenging van de datum

De woordvoerder wijst er op dat er ook andere manieren zijn om de airmiles te verzilveren. "Ze kunnen ze op verschillende manieren inleveren. Het is niet nodig om het alleen via onze site te doen. Je kan de airmiles bijvoorbeeld ook gebruiken voor korting bij Albert Heijn, bol.com of Praxis. Of om met korting te tanken bij Shell."

Van Rooij zegt dat de periode waarin de oude airmiles kunnen worden ingeleverd, niet wordt verlengd. "We vinden het heel vervelend voor de mensen die nu in actie komen om hun airmiles in te leveren. Maar 1 november blijft de datum waarop de airmiles van voor 2013 vervallen."

Wat zijn Airmiles?

  • Air Miles is een van oorsprong Brits spaarprogramma dat begin jaren 90 neerstreek in Nederland.
  • Deelnemende ketens, zoals Albert Heijn en Shell, zagen in Airmiles een handig middel om klanten aan zich te binden.
  • Maar er was één groot probleem: omdat de punten onbeperkt geldig waren, wisselden veel Nederlanders de Airmiles nooit in.
  • In 2013 werd daarom een maximale geldigheid van drie jaar ingesteld.
  • Oude punten moesten binnen vijf jaar worden verzilverd. Op 1 november 2018 vervallen die.

Air Miles over de datum

Honderdduizenden airmilesspaarders dreigen hun punten te verliezen. Op 1 november vervallen namelijk alle punten die je voor 2013 hebt gespaard. Veel Nederlanders moeten snel hun punten opmaken.
Miljarden
Lees ook:
Miljarden airmiles moeten voor 1 november opgemaakt worden
Bron: RTL Nieuws
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl