Bijzonder

Vrouw bevalt in restaurant: 'Het ging echt heel snel'

22 oktober 2018 22:27 Aangepast: 23 oktober 2018 09:49
Beeld © AS Media

Het personeel van restaurant Annie's in Leiden heeft een bewogen avond achter de rug. Een hoogzwangere vrouw liep het terras op en bracht uiteindelijk in het restaurant haar kind ter wereld.

"Dit maak je niet elke dag mee. Je beseft op dat moment niet helemaal wat er gaande is", zegt Ilona, bedieningsmedewerker bij Annie's. Ze maakte het van dichtbij mee.

Alleen

"Ze kwam het terras op en vroeg naar het toilet. Al gauw bleek het toch minder goed te gaan dan we dachten. Ze zei dat ze pijn had in haar rug en haar buik", vertelt Ilona. "Ze was hoogzwanger, dus hebben we er toch iets meer zorg aan besteed dan in andere gevallen. Ik ben bij haar gaan kijken, toen lag ze achterin de zaak languit over een bank." 

De vrouw was op dat moment alleen, haar man was nog niet aanwezig. "Ze had hem gebeld en hij was op weg hiernaartoe. Op een gegeven moment was hij er ook, maar toen ging hij de auto halen om naar het ziekenhuis te gaan. Daarna ging het allemaal zo snel. Een andere vrouw met kinderen is erbij gesprongen en zei 'Bel 112, want de weeën komen nu heel snel achter elkaar'".

De zwangere vrouw wilde liever op haar man wachten, maar uiteindelijk werd de ambulance toch maar gebeld. Die waren snel ter plaatse.

Drie kwartier

Op dat moment stond er ook een vrouw met gezin op het terras om wat te eten. "Ze vroeg wat er was, en ze bleek een verloskundige te zijn. Die hebben we snel naar binnen getrokken en ze heeft onwijs geholpen."

Daarna kwam het kind snel ter wereld. "Alles bij elkaar was het in drie kwartier gebeurd, dus het is heel snel gegaan", zegt Ilona. "Ze besloten om het kind ter wereld te brengen op die bank, achterin ons restaurant. De vader was net op tijd terug om het mee te maken."

Gezond

Dat was niet alleen voor het personeel en de kersverse ouders een hele ervaring, maar ook voor de gasten die op dat moment aan het eten waren. "We hebben aan gasten gevraagd om ergens anders te gaan zitten. Die vonden het sensationeel, maar gingen er ook heel begripvol mee om. Het is toch bijzonder dat het zo allemaal ineens gebeurt."

Na de eerste checks zijn ouders en kind naar het ziekenhuis gebracht. Later op de avond kreeg het restaurant een telefoontje van het LUMC dat alles goed was verlopen. "Alles gaat goed met moeder en kind, ze zijn heel blij en onwijs dankbaar voor alle hulp. Het kind heet Chloe, vertelden ze. Geen Annie nee, maar misschien kan dat nog als tweede naam?"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore