Ongewenst vreemdeling

Politie op zoek naar doodschopper grensrechter Nieuwenhuizen

19 oktober 2018 17:03 Aangepast: 19 oktober 2018 17:34
Na de dood van Richard Nieuwenhuizen ging er een schok door het land. Ook het betaald voetbal stond erbij stil.

Ibrahim C., die in 2012 grensrechter Richard Nieuwenhuizen doodschopte bij een jeugdvoetbalwedstrijd, wordt gezocht door de politie. De nu 22-jarige man is spoorloos.

De politie heeft zijn signalement verspreid onder alle politiekorpsen, zodat hij kan worden aangehouden. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) noemt hem een bedreiging voor de openbare orde.   

Alleen Marokkaanse nationaliteit

C. werd vorige maand door de rechter het land uitgestuurd. Want ook al is hij geboren in Nederland, hij heeft alleen de Marokkaanse nationaliteit. Zijn moeder heeft nooit een Nederlands paspoort voor hem aangevraagd. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Veroordeelde in zaak rond dood grensrechter Nieuwenhuizen wil land niet uit

Ongewenst vreemdeling

Door zijn stevige strafblad, dat ook na Nieuwenhuizens dood verder werd gevuld, is hij nu officieel verklaard tot ongewenst vreemdeling. Zijn verblijfsvergunning werd niet verlengd en hij kreeg een inreisverbod voor tien jaar. 

Maar waar hij bij eerdere rechtszittingen wel aanwezig was, ontbrak hij bij de laatste uitspraak. De politie vermoedt dat hij is ondergedoken.

Waar is het geld voor Richard Nieuwenhuizen gebleven?

De nabestaanden van de doodgeschopte grensrechter Richard Nieuwenhuizen willen graag het geld krijgen dat is opgehaald met een benefietwedstrijd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore