Nazomer

Nazomer gaat nog een paar dagen langer door

14 oktober 2018 08:25 Aangepast: 14 oktober 2018 08:30

Deze nu al historische nazomer houdt nog wat langer aan dan gedacht. Het lijkt er nu op dat we nog tot woensdag kunnen genieten van temperaturen die eerder horen bij juli dan bij oktober.

De verwachting van eerder deze week was dat het vandaag wel gedaan zou zijn en dat we terug zouden gaan naar het gewone grauwe en grijze oktober-weer.

Hartje zomer

Maar niets van dat alles: vandaag kan het in het zuiden van het land wel 27 graden worden, verwacht meteoroloog Ed Aldus van Buienradar. "Een dag die in hartje zomer niet zou misstaan!"

En ook morgen wordt het opnieuw warm, met temperaturen tot 24 graden, maar doet het door de bewolking wat minder zomerachtig aan. Maar dat is dan nog zeker niet het begin van het einde. 

Zo warm is het nu:

Alle registers nog één keer open

"Op dinsdag worden alle registers nog één keer opengetrokken", zegt Aldus. "Het wordt dan fraai weer met veel zon en het blijft droog." En opnieuw kan in het zuiden dan de 25 graden worden gehaald. 

Daarna lijkt het wel echt einde verhaal. Woensdag wordt een typische overgangsdag en vanaf donderdag krijgen we dan eindelijk te maken met een weerbeeld dat hoort bij deze tijd van het jaar.

Dan wordt het niet warmer meer dan 17 graden en is er kans op af en toe een spat regen. Veel zal dat overigens nog niet zijn. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Strandtenten hebben topjaar: beste zomer ooit

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore