Ademhalingsproblemen

22-jarige Oosterhouter aangehouden voor onwel geworden stappers Breda

13 oktober 2018 13:30 Aangepast: 13 oktober 2018 13:57
De politie denkt dat er met pepperspray of iets soortgelijks is gespoten in de kroeg. Beeld © Perry Roovers / SQ Vision Mediaprodukties

In het Bredase café waar vannacht 27 mensen onwel werden, is waarschijnlijk met pepperspray gespoten. De politie heeft hiervoor een 22-jarige Oosterhouter opgepakt.

In het huis in Breda-Noord waar ze hem oppakten, werden ook tientallen pillen en een kleine hoeveelheid cocaïne gevonden, meldt de politie. De man wordt onder meer verdacht van (poging tot) zware mishandeling.

Lichten aan

De eigenaar van Café Janssen zegt tegen de politie dat mensen in zijn kroeg plotseling begonnen te kuchen en te hoesten. Ook wreven ze in hun ogen. Hij heeft daarop de muziek uitgezet en alle verlichting aangedaan. Samen met het andere personeel heeft hij de gasten naar buiten begeleid.

Van de stappers raakten 27 mensen gewond, vier van hen moesten worden behandeld in het ziekenhuis. Zij mochten daarna weer naar huis. 

'Een fiasco'

Het café zegt het incident 'zeer te betreuren'. "Wat begon als een mooie opening van de herfstvakantie is uitgelopen op een fiasco", zo staat op de Facebookpagina van de kroeg. "We willen onze oprechte excuses aanbieden aan iedereen die lichamelijke of emotionele schade heeft geleden. Wij begrijpen dat jullie erg geschrokken zijn."

De kroeg is vanavond open voor 'een goed gesprek' over alles wat er vannacht is gebeurd. "We willen de hulpdiensten bedanken voor hun inzet en hulp."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore