Wapen

Overvaller vindt supermarktmedewerkers te traag: 'Ze hadden het geld ook zo kunnen geven'

12 oktober 2018 12:55 Aangepast: 12 oktober 2018 12:56
Beeld © ANP

"Ze hadden het geld ook zo kunnen geven, dan was het makkelijker geweest. Nu moest ik helemaal mijn pistool doorladen." Het is duidelijk: een 54-jarige man uit Breda die ervan wordt verdacht twee supermarkten te hebben overvallen, had het geld liever wat makkelijker in handen gekregen.

Dat zei hij in een verklaring bij de politie, meldt BN/De Stem. Vandaag eiste de officier van justitie 4 jaar en 6 maanden cel tegen hem.

De verdachte pleegde de overvallen dit jaar in Breda door de baliemedewerkers een briefje te geven waarop stond dat ze geld moesten geven. 'Hang niet de held uit. Gewoon doen wat ik zeg, dan ben ik snel weer weg. Doe je dit niet, dan aarzel ik niet', schreef hij. 

Pistool doorladen

Tegelijkertijd hoorde een medewerker van de supermarkt dat hij een pistool aan het doorladen was. Een medewerker van een andere supermarkt voelde zelfs het pistool op haar buik gedrukt. Met het geld dat hij kreeg, wilde hij zijn schulden bij drugsdealers aflossen. 

Tijdens de rechtszaak bood hij de medewerkers volgens BN/De Stem nog wel zijn excuses aan. Maar eerder zei hij tegen de politie ook dat het 'een eeuwigheid' duurde voordat hij zijn geld in de supermarkt kreeg.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`