Rook en roet onderzocht

Brand kunstgrasrecycler Dongen onder controle, maar kan nog dagen smeulen

11 oktober 2018 23:08 Aangepast: 11 oktober 2018 23:14
Beeld © ANP

De brand bij een bedrijf in Dongen dat kunstgrasmatten recyclet, is onder controle. "Op dit moment is sprake van een smeulende brand", zegt de brandweer. Die situatie kan nog dagen aanhouden.

Er zou geen risico bestaan op het overslaan van de brand naar omliggende bedrijven. De omgevingsdienst onderzoekt de roetdeeltjes en de rook die bij de brand vrijkomen. "Hoewel rook en het restmateriaal schadelijk zijn, volgen er geen extra maatregelen anders dan de waarschuwing uit de rook te blijven, ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten", zegt de Veiligheidsregio Midden- en West Brabant.

De rook trekt over de plaats Dongen en de A59 richting Geertruidenberg. Zelfs in Gorinchem is de rook te zien.

Bedrijf in overtreding

Onlangs bleek dat het bedrijf de bedrijfsvoering niet op orde had. Het tv-programma Zembla zwengelde het probleem aan. Uit onderzoek zou blijken dat bij het bedrijf tijdens controles een waslijst aan overtredingen is geconstateerd. Zo zou het bedrijf meer matten herbergen dan is toegestaan en zouden kunstgrasvelden illegaal naar het buitenland zijn vervoerd. Het bedrijf kreeg een last onder dwangsom opgelegd omdat allerlei afspraken niet zouden zijn nagekomen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Grote brand bij omstreden opslag kunstgrasmatten

`