Vriendenliefde

Hulp voor Lisette na dood vriend: 'Kon huur niet betalen'

11 oktober 2018 13:22 Aangepast: 12 oktober 2018 07:46
Lisette verloor haar vriend Stephen Beeld © Lisette Seigers

Lisette Seigers (30) uit Haarlem verloor onverwachts haar vriend en dreigde daarna ook haar huis kwijt te raken. Want: de huur is te duur. Haar vrienden schoten te hulp. "Een lichtpuntje in deze vreselijk donkere dagen."

Liefde op het eerste gezicht. Dat was het tussen Lisette Seigers en Stephen Huisman. Tien jaren waren ze bij elkaar. "Onafscheidelijk waren ze. Ze genoten van elkaar en van hun mooie leven met veel vrienden", vertelt Lisette's moeder Elise. Vanwege het verdriet dat nog zo vers en pijnlijk is, vertelt Lisette's moeder het verhaal.

"Volgende week dinsdag is de afscheidsdienst van Stephen. Vreselijk moeilijk, deze periode", vertelt ze.

Dramatische val

Stephen was twee weken geleden voor het Oktoberfest naar Hamburg gegaan met vriend Elco. Nadat hij door een kleinigheidje uit een kroeg was gezet, was hij een balkon opgeklommen. "Wat er precies is gebeurd, weten we niet. Maar Stephen is van de vijfde verdieping naar beneden gevallen."

De Haarlemmer overleefde de val niet en stierf op die bewuste zaterdagavond 29 september. "Stephen is een ervaren klimmer. Maar deze klim ging vreselijk mis."

Gitzwarte periode

Stephen werd 30 jaar. Lisette hoorde het nieuws toen zij in Kroatië was. Zijn lichaam is dinsdagavond in Nederland aangekomen, vertelt haar moeder. "We gaan door een gitzwarte periode. Stephen was een ontzettend vrolijke jongen. Nooit chagrijnig, verbindend en altijd positief. Een vreselijk gemis."

Nog niet beseffende wat voor vreselijk verdriet Lisette was overkomen, drong er een ander besef door. Lisette, die net was begonnen met een nieuwe baan in de gezondheidszorg, kan niet alleen de huur van hun huis in Haarlem betalen waar ze samenwoonden. "Ze was bang dat ze ook nog eens hun huurhuis uit moest", vertelt haar moeder.

Extra verdriet

Dat extra verdriet wilde haar vrienden en de zus van Lisette haar niet aandoen. Daarom zijn zij een crowdfundingactie gestart. Alles werd in stilte voorbereid, om Lisette te ontzien. "De actie is een enorm succes. Er is al 21.000 euro opgehaald. Ongelooflijk hoeveel mensen meeleven. Dat is een lichtpuntje voor Lisette in deze vreselijk donkere dagen."

Lisette's moeder vervolgt: "Want naast het feit dat Lisette haar vriend moet missen, wil je ook niet nog eens het verdriet hebben dat je je huis uit moet. Dat is wel het laatste waar je aan moet denken."

Dankbaarheid

Of de huurbaas Lisette ook daadwerkelijk het huis uit zou hebben gezet omdat ze de huur niet kan betalen, is overigens niet duidelijk. "We hebben nog geen contact met de verhuurder opgenomen. Maar we hopen dat huurbazen door het hele land coulant zijn als mensen zoiets vreselijks overkomt." 

Moeder Elise besluit: "Dat er zoveel mensen meeleven, is een enorme steun. Daar zijn we zeer dankbaar voor. Het is een beetje troost in deze ontzettend moeilijke periode." 

RTL Nieuws / Agnes de Goede

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`