Nationale actie

Tot nu toe bijna 7,9 miljoen euro binnen voor Sulawesi

10 oktober 2018 18:56 Aangepast: 10 oktober 2018 19:09

Op Giro555 is tot nu toe bijna 7,9 miljoen euro binnengekomen voor hulp aan het Indonesische eiland Sulawesi. In totaal is er inmiddels 7.862.162 opgehaald.

De tussenstand werd aan het begin van de avond bekendgemaakt in het actiecentrum Beeld en Geluid in Hilversum, waar tientallen bekende Nederlanders in een belpanel zitten om donaties aan te nemen.

De actiedag Nederland helpt Sulawesi was vanmiddag begonnen met een voorlopige opbrengst van bijna 6,1 miljoen euro. Dj Martin Garrix opende de inzamelingsdag. Premier Mark Rutte riep in een videoboodschap op te doneren.

Dj Martin Garrix aan de lijn: 'Ze hebben het geld hard nodig'

Tal van bekende Nederlanders doen mee aan de hulpactie.

Vanaf Sulawesi reageert Henriette Nieuwenhuis namens Giro555 opgetogen: "Een fantastische tussenstand. Dankzij al deze donaties kunnen we nog meer mensen helpen. Hulpverleners zijn hier met man en macht aan het werk. Ze delen schoon drinkwater en voedsel uit en zorgen voor onderdak."

Optredens

Radio- en televisiezenders besteden nog de hele avond aandacht aan Sulawesi. Er volgen nog optredens van Nick en Simon en Kris Kross Amsterdam en de Balinese dansgroep Bunga Rosi. Striptekenaar Peter van Dongen, winnaar van de Stripschapsprijs, is in Beeld en Geluid aan het tekenen. Zijn tekening van bewoners in de verwoeste stad Palu wordt vanavond geveild.

Het eindbedrag van de actie wordt rond 23.15 uur bekendgemaakt in de talkshow Pauw op NPO 1.

Verslaggever Jildou van Opzeeland was in Beeld en Geluid en deed op Facebook verslag van de actie:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore