Verscherpt toezicht

Man vast voor beschietingen coffeeshops Delft

10 oktober 2018 15:00 Aangepast: 10 oktober 2018 15:35
De politie doet onderzoek in de Breestraat na een schietpartij bij een coffeeshop. Beeld © ANP

De politie heeft vanochtend in Amsterdam een man aangehouden die mogelijk betrokken is bij de beschieting van een coffeeshop in de binnenstad van Delft, op 16 september.

Of de man, een 26-jarige Amsterdammer, ook betrokken was bij de gebeurtenis afgelopen maandag waarbij een man door de politie werd neergeschoten, is niet bekend.

Deze 26-jarige man wordt in ieder geval verdacht van betrokkenheid bij drie incidenten op 16 september in het centrum van Delft.

Breestraat

Om 5.55 uur die ochtend werd geprobeerd te schieten op een coffeeshop in de Breestraat. Volgens de politie leek het erop dat daarbij het wapen weigerde. Om 7.15 uur werd geprobeerd te schieten op een coffeeshop in de Peperstraat. Ook hier zou het wapen hebben geweigerd.

Het derde incident, om 8.30 uur, kwam opnieuw iemand aan met een wapen bij de coffeeshop in de Breestraat. Dit keer deed het wapen het wel: er werden meerdere kogels afgevuurd op de gevel.

De verdachte zit in beperkingen en mag alleen met zijn advocaat spreken.

Meerdere schietincidenten

In het centrum van Delft zijn dit jaar meerdere schietpartijen bij coffeeshops geweest. Behalve de incidenten bij de twee coffeeshops, werd in augustus net buiten het centrum de crimineel Karel Pronk doodgeschoten. Dat gebeurde bij een koffietent aan het Kalverbos.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meer politietoezicht in Delft na schietpartij

The Game

Opvallend is dus dat de coffeeshop in de Breestraat, The Game, maandag ook in het nieuws was: een politieagent schoot die dag bij deze coffeeshop op een verdachte die een vuurwapen in zijn hand zou hebben gehad. 

In een ziekenhuis in Zoetermeer werd diezelfde ochtend een man met schotwonden binnengebracht. Deze 18-jarige inwoner van Zoetermeer overleed aan zijn verwondingen. Volgens het OM is het nog onduidelijk of er verband is met het incident in Delft. Volgens het AD gaat het om de zoon van een politieagent.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Gevluchte verdachte Delft overleden na gericht schieten politie'

Verscherpt toezicht

Sinds maandag houdt de politie verscherpt toezicht in de binnenstad. Voor de veiligheid van de inwoners van Delft worden op verschillende plekken permanent bemande politieauto's neergezet, aldus het OM.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore