'Speciale emoties'

Liefdesduel op WK volleybal: Anne Buijs geklopt door Braziliaanse verloofde

10 oktober 2018 11:00 Aangepast: 10 oktober 2018 11:08
De Braziliaanse Ana Caroline da Silva (nummer 4) in actie tegen Nederland Beeld © FIVB

Hun liefde zit diep en wordt volop gedeeld op Instagram. Maar vandaag was er voor de Nederlandse volleybalster Anne Buijs en de Braziliaanse Ana Carolina da Silva voor romantiek geen tijd: ze waren elkaars tegenstanders op het wereldkampioenschap in Japan.

Ana Carolina da Silva trok aan het langste eind: Brazilië won met 3-2. Dat kan zuur zijn voor het Nederlandse team, dat nog ongeslagen was. Hoewel ze dicht bij de laatste zes zitten, zijn ze nog afhankelijk van het resultaat van Servië tegen Japan. Ook Brazilië is nog niet zeker van de laatste zes. 

Bijzonder

Zo was het duel tussen de twee geliefden bijzonder en belangrijk tegelijkertijd. Van tevoren vertelde Anne Buijs tegen De Telegraaf al uit te kijken naar de wedstrijd. "Ik kan niet ontkennen dat dit speciale emoties met zich meebrengt." 

De Nederlandse en Braziliaanse zijn sinds eind 2016 bij elkaar. Ze kregen een relatie toen ze beiden voor de Braziliaanse club Rexona Sesc speelden. Vorig jaar verhuisden ze samen naar een club in het Turkse Bursa. Wennen was het, zowel voor hen als voor hun omgeving in de conservatieve stad. "Ach, we werden, als een lange blonde en een mooie Braziliaanse, sowieso wel nagekeken door de Turkse mannen.”

Huwelijk

Afgelopen zomer vroeg Carol, zoals de Braziliaanse kortweg wordt genoemd, Anne ten huwelijk. Een datum voor de trouwerij is er nog niet. Eerst focussen de twee topspelers zich op het volleybal. "We voelen dat het heel goed zit in onze relatie, maar nu zijn we nog atleten en dat heeft prioriteit", zegt Anne Buijs tegen de krant.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Volleybalsters dicht bij Final Six op WK

Wel zullen de twee voor het eerst in lange tijd geen teamgenoten meer zijn. Anne verhuist naar Italië, haar verloofde gaat terug naar Brazilië. Maar eerst is er dus nog het WK in Japan. Ze zien elkaar wel, maar slapen niet bij elkaar. Buijs: "Daar zijn we te professioneel voor." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore